Реформаторите представят на събранията си “Речта на селския крал”

Езикът на омразата, характерен за множество партии, ритането по кокалчетата, типично за изборното време, а и не само, оплюването на опонента са далече от модерното мислене на реформаторите от Самоков. Екипът на водача на листата Светлана Атанасова, кандидатите за съветници и кандидат-кметът Чилингиров вече проведоха многобройни срещи със самоковци и не влязоха в стила на политически субекти, които ползват всевъзможни изпитани похвати, за да дадат воля на първосигналното си поведение.

Днес на събранието в село Драгошиново Христо Ненов ще представи моноспектакъла си “Речта на селския крал”. Известният актьор, който е носител на множество златни медали от национални театрални фестивали и е един от най-обичаните артисти, подготви представлението и довечера ще направи премиера пред драгушинци.

„Тук на село, философският въпрос, кое е първо, яйцето или кокошлето, вече се реши от самосебе си. Ние, българските селяни, казваме на света: яйцето се ражда от яйцето, защото вече истински кокошки няма. Стига с тия спа центрове и молове, стига с тия нови хотели, те не хранят народа, яйцата са майката на храната. На село от всяко яйце се пръква по едно пиле” – това е част от философията на главния герой на пиесата. Нейн автор е Румен Леонидов.

Десислава Стоянова

One thought on “Реформаторите представят на събранията си “Речта на селския крал”

  1. Здравейте! Председател съм на НЧ „Светлина-1936-Кривини“.Отдавна търся актьор, който да представя този спектакъл.Същият се играе в Сатиричния театър-София от актьора Дидо Манчев, но като ги поканихме, такива пари поискаха, че ни отказаха въобще от театър.Търся контакт с този актьор Христо Ненов.Моите координати са: Иванка Кънчева, НЦ „Светлина-1936-Кривини“, с.Кривини, община Долни чифлик, област Варна.тел.0886 / 84 04 90.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *