Ремонт на паветата по главната в Самоков

От дни ремонтират ул. „Цар Борис III”. Община Самоков възложи пререждане на паважа по цялата дължина на улицата до кръговото кръстовище с бул. „Искър”, дейността включва ремонт на настилката на всички вдлъбнати участъци. Освен пререждане на паважа, се предвижда ремонт на шахтите и дъждоприемниците и възстановяване на настилката около тях. В част от ремонта в поръчката е залегнало и оформяне на неравности по платното за движение в района на Гимназия „Фотинов” – уточниха от Общината. Ще бъдат направени и легнали полицаи, те ще бъдат изградени на около метър от кръстовищата от единия и другия край на оградата на ПГ „Константин Фотинов“. Ще бъде поставена маркировка за пешеходни пътеки върху двата ограничителя на скоростта, както и ще бъдат поставени съответните пътни знаци.

Осигурените средства са 28 930 лв. без ДДС, от общинския бюджет. Срокът за изпълнение, съгласно сключения договор е 45 дни.

„Ул.“цар Борис III“ или както си я знаем ние самоковци – главната улица, първоначално беше застлана с павета в далечната 1935 година. През 50- те години на ХХ век в горната казарма – по пътя за Боровец имаше танково поделение. Многократно тези танкове минаваха по тази улица, но не нанесоха никакви повреди на паважа. Така до 2005 год., когато махнаха паважа, направиха нова канализация и след една година наредиха този паваж. Виждаме как се е справила тогава тази фирма. Паважната настилка е изцяло за ново нареждане, не кърпене тук и там. На едната снимка се вижда при блок 16 редят един участък, но но 50 см. оттам има друго пропадане. Ако се прави нещо, да се направи както трябва! Първото редене на паважа през 1935 год. издържа без ремонти 70 години!“ – коментира самоковецът Петър Михайлов.