Ремонт за сградата на ДГ в двора на „Неофит Рилски“

Започна ремонтът на сградата на детската градина в двора на училище „Неофит Рилски 2” . Ремонтът се финансира със средства от Министерство на образованието – съобщиха от Общината.
Община Самоков получи финансиране на четири проекта от Министерство на образованието по програма за изграждане,пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски градини и училища за периода 2020-2022”. Единият от проектите е за завършване и обзавеждане на сграда, построена за детска градина по проект отпреди 10 години, финансиран по Европейска програма.
Сградата бе завършена само на грубо строителство и остана в този вид доста дълго време, поради липса на средства – уточняват от Общината. Сега трябва дабъде завършен строежът отвътре, ще се ремонтират компрометираните части по покрив, фасада и дограми и ще се направи цялостно обзавеждане, както и вертикална планировка и детски кътове в двора – казват още от Общината.
Кметът на Самоков с екипа си от строителната дирекция посети обекта и уточниха с изпълнителите на строително-ремонтните дейности детайлите по проекта. До края на годината ще бъде завършено строителството във вътрешността на сградата – изграждане на ВиК, замазки, шпакловки, боядисване, всичко до етап обзавеждане – съобщават още от Общината.
От началото на следващия строителен сезон ще се направи ремонт и на фасадата. Тогава ще се реализира и вертикалната планировка и поставяне на детските съоръжения. По проект е предвидено и обзавеждането.
Новата сграда ще позволи да има 5 групи към детската градина „Пролет” и ще освободи помещенията в сградата на училището, които се ползват в момента.
Стойността на проекта е 1 240 678 лв. Предвижда се новата детска градина да започне да функционира от септември 2022 г.