Ремонтът в центъра на този етап е над милион лева

По повод въпрос на общинския съветник Васил Зашкев по време на вчерашната сесия, кметът Вл. Георгиев даде информация за строителните дейности в центъра. Част от въпроса бе защо се прави ремонтът в сезон, в който вече е студено.

В отговор кметът каза, че обектът е включен с решение на Общински съвет списъка за капитално строителство и за него е сключен договор на 3-ти май 2018г.

„Обектът е  част от стратегията на общинска администрация за подобряване на централна градска част. Първият етап беше пространството около Голямата чешма. Проектът е внесен в контролните органи и са получени съгласувателни писма от ВиК, РЗИ – Софийска област, БТК, становище от пожарната и т.н. Строително разрешение е издадено от главния архитект на Общината Клинчева“ – беше част от отговора на кмета.

Последва уточняващ въпрос, той като липсваше информация на каква стойност е Обществената поръчка. На него отговори заместник-кметът Сия Шехтанова. Тя съобщи, че стойността на строителството без ДДС е 1 327 200лв., с ДДС е 1 552 640лв., като е записано, че строителството ще продължи, ако в списъка за капитално строителство в следващия бюджет са предвидени допълнителни средства.