Резултати след балотажа за селата. Георги Хаджийски промени статуквото в Драгушиново

“Не искаме партийни послушкови, не искаме бунища и кражби” – коментираха в селската кръчма снощи драгушинци. Селото възлага големи надежди на новоизбрания кмет Георги Хаджийски. Автор на книги и краеведски материали, историк, с открита гражданска позиция и един от членовете на Инициативния кометет срещ депото до Драгушиново, Хаджийски заема труден пост. Селото има много щъркели и много проблеми, включително и заради близостта му до циганската махала. Тежка ще да е царската корона, но има надежда поне част от кахърите на селото да намерят решение. Особено, ако получи и подкрепата на местната власт в Самоков. Хаджийски спечели срещу Стефан Домишляров /41,28%/ от ГЕРБ, както е известно, той е от Зелените /58,72%/.

В Белчин с минимална загуба е кандидатът на реформаторите – Стоян Васев. Той не успя да пребори БСП и Венета Балабанова. В проценти – 51 на 48.

В Горни окол кмет ще бъде Стоян Кръстев. На балотажа беше с Мая Стоянова – съответно – 51,54 : 48,46.

В Злокучане спечели БСП и Кристиян Здравков срещу Огнян Гюров – ВМРО – БДЦ едва с 33,33% срещу над 66,67% за червените.

Йорданка Бекярова спечели в Ковачевци с 58,01% срещу ИК на предишната дългогодишна кметица Ягодинка Войчева – 41,99%.

Мирослава Карабельова е позната от работата й в кметството и читалището, а също и като съпруга на един от най-добрите майстори дърворезбари – майстор Минчо. Тя загуби балотажа в Поповяне от Елена Михайлова от БДЦ – ВМРО. 42,51% срещу 57,49.

Емилия Драганова – 55,56% от ГЕРБ надделя над досегашния кмет Борислав Стаменов с 44,44% БДЦ – ВМРО в Продановци. Боби изкара няколко мандата като кмет на селото.

След интересна битка, която стигна даже до спукани гуми на журналистката от в. “Вяра” Марияна Вучова, Говедарци си има кмет. Като се знае каква е славата на селото, деянието с гумите не е голяма изненада.

В селото на Асен Христофоров Георги Шуманов /56,38%/ победи досегашния кмет на Бойчо Шуманов /43,62%/ .

В Широки дол спечели Илия Ръкльов с 52,15 % срещу Борислав Зеленков от лейбъристите /47,85%/.