Радуил: Нашият свещеник е богоугоден човек

100_3729Снощи Реформаторският блок се срещна с жителите на Радуил. Те споделиха, че селото им е известно с един от най-благочестивите свещеници в региона и с християнска радост в сърцата си отиват при него в храма, за да чуят проповедите му. “В селото ни живеят добри хора, които въпреки многото проблеми, дават превес в душите си на вярата в доброто и християнските ценности, на които са чужди лошите помисли към ближния и агресията срещу него. “Не отвръщай на лошото по същия начин” – учи ни нашият свещеник и сме щастливи, че и младите проявяват интерес кък службите му” – допълниха още жители на село Радуил. В селото, в което по стара традиция на “Добър ден” ти отвръщат с “Дал Бог добро” са благодарни на свещеника си за богоугодните му усилия към енорията.

На срещата с кандидата за кмет Борислав Чилингиров и кандидатите за общински съетници от листата на Реформаторския блок те споделиха, че Общинско лесничейство не е доставило дърва за огрев. “Гора има за фирмите, те секат масово, за хората от Радуил дърва за огрев няма” – казаха в селото и се поинтересуваха каква е причината за подобно отношение. “Зимата дойде, а нямаме дърва. Защо Общината не се погрижи за доставянето на дърва навреме” – питат от селото. “Охраната на гората не е на добро ниво. Тука секат масово известни хора от Самоков с големи фирми, обвързани с други личности” – допълниха още те.

Водачът на листата Светлана Атанасова благодари на уважилите събранието и с кандидатът за кмет Чилингиров представиха приоритетите в програмата на реформаторите. Светлана Атанасова представи и кандидатите за общински съветници, идеите на Реформаторския блок за управление. “Изберете хората, които са достойни за един Общински съвет” – апелира тя. Светлана Атанасова информира присъстващите за правилата при гласуването на 25-ти октомври.

“Реформаторският блок се обедини в Самоков, обединихме се около едни идеи. В листата има и хора, които не са партийно обвързани, но през годините са доказали, че искат промяна” – заяви кандидатът за кмет Борислав Чилингиров.

“Листата ни е от професионалисти, от хора, които са доказали, че са загрижени за другите и не са безразличи към случващото се в Самоков и България” – бяха част от думите на водача на листата Светлана Атанасова. “Малкият и средният бизнес имат нужда от подкрепа” –пдопълни още тя.

Думата взе и д-р Николай Димитров, който също е част от листата за съветници на реформаторите.

“Вие през годините доказахте, че искате да живеете свободно. Гласувайте свободно и на тези избори и подкрепете хората, които искат промяна” – призова кандидатът за кмет.

И в Радуил реформаторите подариха на дошлите на събранието театрални вълнения. Моноспектакълът на Христо Ненов “Речта на селския крал” от Румен Леонидов провокира и изненада аудиторията, която първоначално взе актьора за кандидат-кмет. Хора от публиката отрязаха Ненов при въпроса му дали ще гласуват за него. “Щом си пиеш сам, няма да гласуваме за тебе” – влезе публиката в настроението на спектакъла. След финалните реплики последваха аплодисменти.