Пъстървата от Леви Искър директно на сергията в Боровец?

 

Жители на село Мала Църква, са възмутени – има слухове, че се лови риба по най-безогледния и варварски начин – с ток.

“Нищо не знам, от вас чувам” – заяви Георги Владов, технически ръководител на водохващането към Рилския водопровод и Пречиствателната станция.

Бракониерства се в една от най-хубавите рилски реки – съобщи възмутен читател на сайта „Самоков инфо“. Работещи в Пречиствателната на Мала Църква и ВЕЦ-а с ток избивали една от най-качествените риби – пъстърва, и пращали за продан в Боровец – каза ни още читателят ни, пожелал анонимност. Целта на сигнала му е да се провери информацията от прокуратурата и органите на реда.

Токът се включвал по цялото течение на реката. Подобен риболов е строго забранен и хората от селото, чули слуха, се надяват институциите да се намесят по най-бързия начин и да се разпитат хората, които работят по реката над Мала Църква.

“Реката не се зарибява от години, доколкото знам, подобно унищожение е недопустимо” – сподели пред сайта ни жител на Мала Църква.

Според слуховете в риболова с ток на пъстърва участвали работещи в обектите наоколо.

За да бъдем обективни, потърсихме за разговор по темата Георги Владов – технически ръководител на водохващането от Рилския водопровод и Пречиствателната станция.

„Нищо не знам, от вас чувам, че наоколо се лови с ток пъстърва. Нямам визуална представа за реката и не съм видял някой да лови пъстърва по този начин. След водохващането реката е свободна, там може би има риболовци, но аз не съм виждал никого, не вярвам да е някой от нашите хора. Реката в нашия участък е 10 метра и там не може да се лови риба” – коментира за „Самоков инфо” Георги Владов, по повод питането ни дали е вярно, че по Леви Искър се лови пъстърва с ток.

Десислава Стоянова13625225_938978672894851_1248733_n13672304_938978669561518_1908484762_n