Първокласник блъснат от кола

7-годишно дете е било блъснато от лек автомобил на магистрала „Тракия“, след като излязло от автобус, превозващ ученици, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пазарджик. Детето е пътувало с автобус ученици от СОУ „Отец Паисий Хилендарски“ Самоков, които са били на екскурзия.

Сигналът за инцидента, който е станал в района на паркинг на бензиностанция, намираща се на 73-ия километър от магистралата, е подаден вчера около 10 часа.

Автобус, превозвал ученици, пътувал по направлението Самоков-Копривщица. Водачът паркирал в района на бензиностанцията и отворил вратата. Тогава 7-годишното момче излязло и без да се огледа, тичайки, преминало пред спрялото возило. Детето е блъснато от преминаващ покрай автобуса автомобил „Шевролет“, шофиран от 45-годишна жена.

На мястото незабавно били изпратени екипи на „Спешна помощ“ и „Пътна полиция“. Първокласникът е транспортиран с линейка до болницата в Пазарджик. Детето е с черепно-мозъчна травма и фрактура на крака, по първоначални данни без опасност за живота.

 

На мястото е извършен оглед от дежурна група при Районно управление-Септември, образувано е дознание.