Първа награда за Атанас Панев на Конференция на водещи ортопеди и травматолози

Преди дни в Боровец се проведе 25-та Конференция „Дни на българската ортопедия и травматология“. Тя събра най-добрите лекари ортопеди и травматолози. Самоков бе представен от д-р Димитър Панев, а синът му, Атанас, представи доклад пред голямата аудитория.

244336298_195052889401969_1556906515357912638_n

Докладът бе по тема, по която Панев е работил две години. Той е част от екип травматолози от ИСУЛ под ръководството на професор д-р Кинов. Проучването е на база опит на лекарите при оперативно и иновативно лечение и прилагане на нови методи в областта на травматологията и ортопедията.

Докладът на Атанас Панев бе придружен от презентация, която също бе приета с голям интерес от водещи специалисти в тази област. Темата й е „Антибиотична резистентност при ревизионно ендопротезиране“.

За разработения доклад младият лекар Атанас Панев получи първа награда, грамотата бе връчена от професор д-р Бойко Георгиев, който в момента работи в най-големия институт за експериментално лечение в Швейцария. Атанас Панев е студент в шести курс, предстои му дипломиране в Медицинска академия и специализация.