Предпремиера на „Здравейте, аз съм вашта мама“!

Тази вечер предпремиерно играят артистите от театър „Веселушко“ с режисьор Весела Колешанова. Представлението е от пет и половина. Комедия –фарс – така е определил жанра на пиесата си „Мамуля” /“Маминка“/ съвременният московски комедиограф Сергей Белов.

Героинята в спектакъла /Нина/, която е вече на 37, мечтае  за  семейно щастие, любов и топлина. Тя си има любим човек и иска да  узакони с него отношенията си. Женихът се съгласява, но при едно условие: да се запознае с тъщата – защото народната мъдрост твърди, че  „крушата не пада по-далече от дървото”. Невестата е в паника, защото майка й се намира в момента  „ на топло”,…макар и по нелепа случайност. Но как да му го обясни? Всъщност, от този момен   започва и  интригата. Нина решава  да го излъже. За ролята на тъщата  спазарява мошеника Семьонич, издокаран  в женски дарехи, обещавайки му  добра сума. Но новоиспечената „тъща” самосиндикално „планира” да си докара и не малък  допълнителен доход, като  тайно започва да  изнудва жениха. Обаче, в това време истинската тъща е пусната предсрочно от затвора и придружена от мъжа си, решават да навестят мимоходом дъщерята, преди да се приберат на село. И започва низ от невероятно комични ситуации с твърде оригинални обрати в действието…
Не
случайно  Сергей Белов се слави в средите на театралната публика като „Господин Аншлаг”/тоест, „Господин пълен салон”/, заради неизменния успех на пиесите му.

В ролите са : Александър Тонков, Любен Михайлов, Анна Каменова, Петьо Кисов, Десислава Стоянова, Вероника Георгиева.

Превод от руски, музикално оформление и режисура – Весела Колешанова.

Представленията са благотоворителни и са в помощ на Димитър Дим. Йовичин.