Прегазената от джипа на Виктор Недялка е на командно дишане в реанимация в софийска болница. Близките настояват правосъдието да си свърши работата

20200613_084154Шефът на полицията в Самоков, Васил Попов, не се яви на срещата пред РПУ-Самоков

Днес сутринта пред полицията в Самоков близките на прегазената жена Недялка, 49-годишна, поискаха среща с институции и медии. Пред камерите застана кметът на Самоков Вл. Георгиев. „Притеснени сме и сме възмутени, много се надявам жената да се оправи. Не може да се толерират хора, които взимат наркотици, нещо повече – карат дрогирани…според мен законът трябва да е строг към такива случаи. Общината ще помогне на пострадалата и на близките й“ – каза кметът Георгиев.

Пред медиите застанаха и колеги на Недялка, работещи към Синята зона на Община Самоков. Те също споделиха притесненията си за колежката и очакванията за прилагане на законодателството.

Дъщерите на Недялка споделиха ужаса, който преживява семейството. Последните новини отпреди часове са тревожни. Недялка е на командно дишане в реанимация. Има опасност за живота й. Близките на Недялка настояват да се видят записите от камерите, които са до полицията и в близост до мястото, където е била прегазена от джипа на 24-годишния Виктор.

Дошлите на срещата днес се питаха защо същите камери са носочени надолу и дали заснемат нещо?

Другият въпрос на обществеността е защо на срещата днес пред полицията не се яви шефът й Васил Попов. От сайта „Самоков инфо“ потърсихме за отговор пресцентъра на МВР София област. Беше казано, че информация по случая е предоставена на медиите вчера и сега се води разследване. Не стана ясно дали Васил Попов е в отпуск, както се чува като слух из Самоков, и затова в съботния ден не е дошъл да се срещне с близките на прегазената Недялка.

„Би трябвало да има записи от 20200613_084641камерите в района. Той е минал няколко пъти през нея като през лежащ полицай… в близост до полицията. След това бяга. Най-много ме възмущава, че е бил дрогиран до козирката, както са казали и разследващите органи. Не е бил адекватен…С два вида наркотици, ударил я е няколко пъти, а колата му има система за наблюдение на пътя, т.е. той е видял, че е ударил човек…“ – споделят дъщерите на Недялка. 20200613_083221

Надеждите са да бъде върната към живота и да започнат серията от операции на счупените таз, прешлени, ребра, ръка и ключица.

 

„Очакваме българското законодателство да си сърши работата и искаме най-тежкото наказание за прегазилия майката ни“ – казват още от семейството на Недялка.  „Тя е със счупени ребра, перфориран и пълен с кръв бял дроб, на командно дишане е, има счупен череп и счупен на две таз, счупени дясна ръка, счупени прешлени и лява ключица. Молим се Господ да е с нея“ – сподели зет й Румен Иванов.

Виктор Делигълъбов се прибрал от Холандия преди дни. Пред разследващите е казал, че не е разбрал, че е бъснал човек. Задържан е, води се разследване.

Десислава Стоянова