Празник в Дома за стари хора в Самоков зарадва публика и артисти

Песенно начало на месец юни си дадоха в Дома за стари хора “Д-р семейство Калинкови”. Домуващите са все таланти – кой пее, кой танцува, кой рецитира и често си правят интересни забави, да минава по-бързо времето и да не изглежда спрял часовникът, отброяващ престоя им далеч от семейството и дома.

Този път възрастните си спретнаха песенен спектакъл по шлагерите на своята младост, изпълнени от Емил Димитров. Мелодиите се завъртяха като от любима грамофонна плоча ги върнаха в спомените за “Хубавата Джиджи”, “Дилмано, Дилберо” и много други. Талантливите артисти от Дома представиха атрактивно сюжетите на песните чрез етюди и влязоха в ролята на майката, продала косите, в образа на завърналата се в родното си градче хубава Джиджи, на Марияна, чиято шапка с перо събира всички погледи.

Маргарита Андонова представи творческата биография на Емил Димитров, а 10-годишният Емануел Хаджийски разигра истински спектакъл по песента “Арлекино”. Йорданка Сестримска, Георги Зубев, Анка Караджинска, Костадинка Кючукова, Керанка Ташева, Бойко Стрильов и Любка Чернева пяха и отиграха шлагерите на Емил Димитров

 

Възрастните актоьори показаха как се сади пиперо с бастуни и това взриви още повече публиката. Участниците в програмата направиха атрактивно влакче, за да зарадват зрителите си. Финал бе даден с “Моя страна” и “Само един живот не е достатъчен”. Групата от артисти развя български знамена и балони с цветовете на трикольора.

Програмата е създадена по идея на социалния работник Цвети Якимова и реализирана с помощта на колежката й Анелия Велчева заедно с творческия състав от артисти в Дома за възрастни хора.