Празникът мина, следват коментарите

Като всеки град, Самоков си има празник. Той приключи снощи и не закъсняха оценките и коментарите. Те, разбира се, са на двата полюса. Разбира се, защото е в стила на самоковеца да бъде краен и защото е съвсем естествено да се споделя мнение. Мненията, най-свободно изразени във фейсбук на личните страници на самоковци, който не могат да се манипулират от други хора, освен от тях самите, са различни – поздравления за Общината като организатор и критики. „Десет минутната самоковска канонада, приличаща на артилерийска атака с „Дебелата Берта“, която ми побърка кучето, ме накара да си задам следните въпроси:
Има ли друг град, който да празнува повече от седмица деня на града?
Има ли нещо общо продължителността на купона, с традициите на 30% – овото коренно население?
Бюджета за мероприятията само от общината ли е, или са се изръсили някои бизнесмени, как ще им се връща „услугата“, или вече е върната?
Като знам цените на фойерверките, защо самоковската е три пъти по-продължителна от зарята на Фандъкова за Трети март?
И като знам резултата от въпросите, се питам, защо ли питам!?“ – коментира инж. Росен Йорданов.
„Всички автомобилни аларми наоколо пищяха, а бебетата ни се събуждаха с рев! Приличаше на война! Чиста варварщина!“ – пише дама във фейса.
Има и препоръки: „Поздравления за добрата организация на празничните концерти и за зарята! Само ако може следващата година да се поставят повече кофи за смет, ще е още по-добре“ – Св. Иванов.
„Ще е хубаво някой път, да се направи пиромюзикъл, посветен на успехите в почистването на града“ – съветва Парлапански.
„Самоков инфо“ ще публикува още коментари по темата празника на Самоков – пишете ни.