Полицията в Самоков разкри голямо количество дрога в частен имот в центъра на града

Днес около обяд на едно от възловите кръстовища в Самоков е имало множество полицаи, жандармеристи и цивилни представители на силовите ведомства. Според коментарите те са били пред една от най-новите и луксозни сгради в града заради съмнения за разпространение на наркотици от живеещи в кооперацията. Тя се намира на кръстовището на пътя за Боровец.

Според неофициална информация обект на проверката е бил млад мъж, за който е имало съмнения, че се занимава с наркотици. По неофициални данни е задържан Маринов. Той е забелязан да обитава апартамент в имота. „Не е ясно дали е негов, може да е под наем. Доста е млад, къде ли работи, та си е позволил такъв дом?“ – гадаят самоковци. Има и местни, които смятат, че Маринов живее в тази сграда от две години. „Тук се навъртат и други млади мъже, но ни е страх да говорим“, коментират съседи.

Близо четири часа днес полицията е тарашила сградата. Образувано е досъдебно производство, иззети са големи количества наркотици от апартамент в сградата, както и старинни монети. Маринов е задържан за 24 часа.

Само преди ден при идентична полицейска операция е задържана от служителите на РУ-Самоков и ски учителка в Боровец с около 400гр. наркотични вещества, различни по вид. По случая е образувано производство за извършено престъпление от НК.