Полицай в Боровец рита куче. Попадна на репортер на bTV

 

Поредно издеветелство над куче взреви социалните мрежи тези дни. Драмата се разиграла отново в Боровец и стана повод за лавина от коментари. Публикацията за възмущението, предизимикано от ритници на куче пред заведение в Боровец има стотици споделяния на хора от цяла България и извън границите й.

Коментарите са, ча полицията трябва да бъде за пример, че трябва да помага на хората, на слабите, да се грижи за слабите, както е в цивилизованите държави, в които хуманността и уважението към животните и природата е на почит.

„Днес е рожденият ден на дъщеря ми, но постът ще е малко по-различен и не с нейна снимка, а на Кита.
Този пост е за държавната полиция – инстанция, която уважавам, тъй като това са хората, спазващи и показващи ни реда, тези, които ни защитават, които ни дават, на нас, редовите граждани, пример и самите са етикет за добро поведение, представителите на закона, които рискуват живота си за него и нас – не ехиднича; който ме познава, знае, че съм сериозна.
Постът е за „кучкарите“.
И за техните хейтъри.
И за тези, които уважават всеки един живот.
Човешки,
животински.
За тези, които не приемат домашния любимец просто за животно, а за част от семейството, дете.
И за тези, които са наясно от колко години тече борба за права на животните, да не бъдат одирани живи за кожено палто или за фестивал на вкусното кучешко месо.
Та да ви разкажа за поведението на един полицейски служител, делегиран за месец в курорт Боровец, посещаван от родни, но и чуждоземни туристи. Усещате какъв пример за поведение не просто на българин, а на представител на закона, дава на чужденците…
Снощи, пред известно заведение в Боровец, нашето куче остава пред бара, докато се влезе вътре, за да се вземе храна. Точно на вратата се вижда как приближават петима служители на закона и реда. Най-едрият от тях, солиден на телесложение мъж, рита с всичка сила кучето – няма да изпадам в догадки и разсъждения защо и какво е провокирало това му действие. Понеже кучето е в шок и явно не може да помръдне от проявата на подобна Човешка/Полицейска постъпка, получава втори злобен ритник. Точно в този момент излиза приятелят ми, който е безкрайно озадачен и, предполагам можете да се досетите – ядосан. Смятам, всеки би бил, ако му наритат детето. Властимащите, с полицейски униформи, не се лигитимират, но му искат документи на него… забележете! Явно нещо нередно върши той… Искат дори да го арестуват, като го коментират помежду си, но понасъбралата се тълпа основно от чужденци, явно ги сконфузва и прекратяват „акцията“.
Ще задам един въпрос – морално ли е човек с подобно поведение да носи полицейска униформа?
Следващият ритник може да е за някое бездомно или скитащо се дете с уговорката, че е от малцинствата?
А, да! А лично за моите деца мога да вметна, че са потресени и силно разстроени, че
кучето им е било ритано от полицейски служител – такъв, какъвто цял живот ги уча да уважават.
Благодаря!“ – написа с възмущение Мария Комитова, която се окзава, че работи в btv.

Преди около месец сайтът „Самоков инфо“ писа и за други случаи на насилие над животни в Боровец. Туристи бяха подали десетки сигнали за отровени кучета и лисици в Боровец.

 

 

„Едно коте, което майка ми хранеше, защото стопанката му починала и синът и го изхвърлил, беше брутално отровено от млад полицейски служител, защото цитирам: Тая мачка па е влезнала у мазето. Жалко, че внашия красив град Самоков живеят толкова грозни и лоши хорица! „ – споделя Елена.

 

 

„Подайте жалба! Добре знаят кой е бил на работа вечерта. Аз също уважавам работата на полицаите (винаги, когато съм потърсила помощ, са ми обръщали необходимото внимание) и не смятам, че подобни на ритащия кучета имат място при хората, които се грижат за нашата сигурност. Жалба, жалба, жалба – те след това са длъжни да разучат въпроса и дори удобно да не намерят виновен, все ще се намери някой по високо в йерархията да ги смъмри за да внимават какво правят“ – призовават туристи и самоковци.

„…. В нормална държава тоя няма да го вземат и за пазач след такава постъпка. Та даже може и да преспи от другата страна на решетките“ – припомня Любомир

 

„Доказано е че има връзка с насилието над животни и това над хора. Ако си жесток към животинките, то е показателно, че си потенциално опасен за обществото като цяло. Трябва да има уволнение от работа и затвор за престъпления срещу животни!“ – споделят туристи под постинга във фб.

 

„ Никой не трябва да посяга на животно. Независимо дали е скитащо, се или се гледа вкъщи“ – категорични са коментиращите публикацията от Боровец.

„Човек, който не обича животните, не обича и хората“ – коментират туристи. За насилието над кучето ще бъдат уведомени инстутции, които имат отношение по темата, както и началника на РУ на полицията в Самоков Васил Попов.