Полицаи от Самоков хванаха шофьори пили и седнали зад волана без книжки

Около 15.20 часа на 27 април, на ул. „Проф. Васил Захариев“ автопатрул извършил проверка на лек автомобил „Ауди А4“. 21- годишната водачка Л.А. от същия град е задържана за срок до 24 часа, след като справка показала, че шофира без да притежава СУМПС в едногодишен срок от наказването й по административен ред за същото деяние, с влязло в сила наказателно постановление. Срещу нарушителката е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 343В, ал.2 от НК.

**********************************************************************************************************

Около 0.10 часа на 29 април, на ул. „Васил Левски“, служители на районното управление проверили лек автомобил „Пежо 206“, управляван от местния жител К.Р. 42- годишният водач бил тестван за употреба на алкохол и задържан за срок до 24 часа, след като уредът отчел 1.97 промила. Срещу нарушителя е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.

*************************************************************************************************************

Около 21.10 часа на 29 април, на второкласен път 62, автопатрул извършил проверка на лек автомобил „Опел Корса“. След извършена справка се установило, че 34- годишният самоковец Х.П. шофира без да притежава СУМПС в едногодишния срок от наказването му по административен ред, с влязло в сила наказателно постановление за същото деяние. Нарушителят  е задържан за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство за престъпление по чл. 343В, ал.2 от НК.