Полицаи от Самоков с установен ковид. Има и в болница

Няколко служители на полицията в Самоков са установени с ковид 19. Утре предстои тестване на най-малко 20 души от състава на РУ на полицията в Самоков. Ще последват още тестове до края на седмицата. Преди седмици от РЗИ им осигуриха бързи тестове, тогава нямаше заразени. Установените от днес са с писиари. Един от полицаите е настанен в столична болница. Другите засега са на домашно лечение. Изследването е проведено на принципа на епидемичната връзка, установени са на принципа на изследване на контактни лица.

Заради усложнената епидемична обстановка в Самоков се отменят тържествата по случай празника на града, който се провеждаше през август. На 18 юни бе издадена заповед за разкриване на ковид отделение в болницата в Самоков.

„Полицаите са на предната линия и са в риск, както лекарите, дано това се осъзнае най-после от самоковци и се спазват мерките, указани от институциите“- коментират местни. „Недопустимо е безхаберие, заради което заразата се разпространява върху хора, които изпълняват съвестно служебните си задължения, докато някои се забавляват и се присмиват на отговорните“ – споделят читатели на „Самоков инфо“.