Полицаи задържаха автокрадец на местопрестъплението

Самоковските полицаи задържаха рецидивиста Велин Вучков от Самоков в момент на кражба от автомобил

Минути преди полунощ на 15 април мъж от Самоков съобщил на тел. 112, че е забелязал непознат да прониква в автомобила му, паркиран пред дома му. Незабавно към адреса бил изпратен автопатрул на РУ- Самоков, който задържал на местопроизшествието 44- годишният Велин Вучков в момент на демонтиране на CD плеър от арматурното табло.

При задържането му униформените  открили у  криминално проявения и осъждан мъж и втори CD плеър с липсващ команден панел. Велин Вучков бил задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство. След проведено разследване под наблюдението на Районна прокуратура- Самоков, още на следващия ден, Велин Вучков е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление, извършено при условията на опасен рецидив- чл. 196, ал.1, т.2 от НК, и с прокурорско постановление му е наложена 72- часова мярка за неотклонение „задържане под стража“. Делото е изпратено в Районна прокуратура с мнение за предаване обвиняемия на съд.

„44-годишеният Вучков е с дълъг списък регистрации за престъпления и множество присъди, безработен е от  години“ – коментират самоковци.