Политизира ли се проблемът с лошата инфраструктура?

Пътят е в лошо състояние от години, повече от 16 години – заяви пред сайта „Самоков инфо“ кметът на село Радуил Любомир Димитров

Вчера национални медии пристигнаха в село Радуил, за да покажат протеста срещу лошата инфраструктура по пътя Боровец – Радуил.

„Борислав Борисов – бивш общински съветник от БСП, призова да има протест на 9-ти сепетември, защото на този ден по време на соца имало манифестации, а сега да има протести срещу управляващите и лошите пътища. Както е известно, синът на Борислав Борисов, към днешна дата е общински съветник от БСП в Самоков“ – коментират хората от село Радуил.

Множество свлачища и пропаднал асфалт, липса на отводнителна инфраструктура показаха камерите, споделено бе, че водата непрестанно тече по асфалта и го руши.

„Като повечето шосета в България и това е много рисково и направено калпаво, а през годините е неподържано“- коментират самоковци. „Не става с веене на байряци и високопарни слова, трябва да се работи качествено“ – сподели Марина Тодорова.

„От Боровец до Радуил има седем – осем свлачища. Две са оправени, но ще се образуват нови. Канавките отстрани не се почистват. Водата непрекъснато навлиза на пътя“ – посочи кметът на село Радуил Любомир Димитров.

„Пътят между Самоков и Боровец, който скоро бе ремонтиран, също не е завършен и не са направени отводнителни съоръжения. Ако не се завърши, през зимата ще бъде съсипан. Жалко, че се дадоха над четири милиона лева“ – сподели Илияна Христова.

„Направи ми впечатление, че протестът в Радуил се оглави от Борислав Борисов – бивш общински съветник от БСП. Дано не се вадят политически дивиденти от нещастието на българския народ, чиято събда е разяждана от корупцията и некъдърни управляващи. Пътищата в България са ужасни, има корупция във властта, която дава поръчките, в строителните фирми, в КАТ и полицията, които не взимат мерки за шофьорите, които карат лошо и с висока скорост. От всички най-много патят обикновените хора, които биват използвани за какво ли не“ – споделя Марин Петров.

„Около пътя не е косено, няма маркировка. Като всички пътища в България и това шосе е ужасно“ – коментират още самоковци.