Побойници от Ковачевци със самопризнания, в Костинброд горя возило

Самоковец е обвинен за присвояване на чужда вещ.
Той е привлечен в качеството на обвиняем за това, че се е разпоредил с чужд мобилен телефон като със своя собственост.  Апаратът бил открит на улицата от неговия син, който му го предал, но вместо да съобщи на собственика или в полицията, 42-годишният мъж противозаконно го присвоил и дори го продал на друг- престъпление по чл. 207, ал.2, вр. ал.1 от НК. Делото е приключено и изпратено в прокуратурата с мнение за съд.

 

Съобщения:
В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия служители на РУ-Сливница разкриха кражба на лични вещи от къща в драгоманското село Вишан, дело на 32-годишен мъж от Луковит. Инкриминираните вещи също са намерени и иззети, а материалите по случая- докладвани в прокуратурата с оглед прилагане разпоредбите на чл. 218Б от НК.

В края на септември жена съобщила в полицията, че в центъра на с. Ковачевци на 15-годишния й племенник е бил нанесен побой от момче на приблизително същата възраст. Служители на РУ-Самоков провели оперативно-издирвателни действия, в хода които установили извършителя- на 16 години от същото село. Непълнолетният направил пълни самопризнания за деянието си. Материалите по случая са докладвани в районната прокуратура с оглед прилагане разпоредбите на чл. 61, ал.1 от НК.

Около 23.17 часа на 19 октомври в РУ-Костинброд постъпил сигнал за горящ автомобил на улица в града. След потушаването на огъня е извършен оглед на местопроизшествието. Установено е, че е изгорял двигателният отсек на лек автомобил „Ауди А4“, собственост на местна жителка. По случая е образувано досъдебно производство.