Планът за Боровец – приет

На вчерашната си сесия съветниците единодушно приеха проекта за нов център на Боровец.

Идеите за новата визия на златния триъгълник в Боровец бяха представени от администрацията и от проектанта William Matthews Associates – автор на спечелилия конкурса проект. Както писа сайтът „Самоков инфо“, преди две седмици проектът бе представен и в зала „Арена“ и проектанските екипи с най-интересни предложения бяха поощрени с парични суми. Най-добрият проект спечели 20 000 лв.

 

Пред съветниците авторът на проекта се представи, заяви, че е работил в светомни магаполиси, включително е проектирал сгради и други обекти в Париж и Лондон. Той описа на съветниците какви сгради се превдиждат в Боровец, основно около главната улица, че се предлага да има амфитеатър, ледена пързалка, подземен паркинг, зала за боулинг и други.

Съветниците задодоха въпроси, след отговорите, гасуваха и приеха проектът.

Съветникът Петър Георгиев благодари на екипа и сподели, че според него идеите са хубави, защото Боровец има нужда от промяна.

Съветникът Светлана Атанасова също сподели своето мнение и коментира, че проектантският екип се е справил блестящо. „Боровец има много проблеми, които трябва да бъдат решени, за да стане Боровец курорт от европейско ниво. Поздравявам екипа, неслучайно проектът е на първо място. Наша отговорност е да направим всичко възможно проектът да бъде реализиран“ – заяви Светлана Атанасова.