Пишат ни…Ще се почисти ли сметището край Продановци

Здравейте!

Все по-актуална става темата с бунищата около селата. Селата на Самоков се нуждаят от асфалтирани улици, канализация, пречиствателни станции. По тези теми е писано неведнъж. Прави впечатление обаче, че и тези, които живят в селата, не се грижат за облика им. Недопустимо е в съвременните времена, в които се плащат достатъчно високи данъци и такси за сметосъбиране, да се изхърлят боклуци в покрайнините на града и селата, още повече, че има ново депо в Самоков. Питането ми е защо не се извозят боклуците от живеещите по селата до там, а се правят бунища около селата?

Преди време, благодарение инициативността на кметицата на село Продановци се реализира екопроект, започна оформяне на центъра на селото. По време на мандата й се промени – поддържа се градинката, правят се усилия да се преустанови преминаването на коли по велоалеята. Надяваме се да се справи и с бунището след село Продановци. Важно е обаче жителите на селото да преустановят тази практика и да почистят сметта си около прекрасното им населено място.

С поздрави: Мария Кирилова

Бел.ред.

Свързахме се с кметицата на село Продановци Емилия Драганова. Тя каза, че за изхвърлянето на отпадъци покрай селото и образуването на незаконно сметище съставя и актове и призовава да не се продължава по този начин замърсяването на пространството до селото. Ежегодно се почиства, поредното почистване предстои след седмици.