Пишат ни…За местния овластен и електоралната единица

Здравейте, местните избори са в историята. Пожелавам успех на новоизбраните кметове и съветници! Дано работят за Самоков и селата!

Какво се иска от един кмет – отговорът се дава на избори в урните, ако не е чут през годините. Известно е, че през мандата доста желаещи привилегии сателити правят лоша услуга на градоначалници в БГ, аплодирайки грешки и пропуски, което водикъм заблуда нардодните избраници. Капсулирането на местната власт се тълкува от електоралната единица като безхаберие и надменност. И няма как да не се случи – идва отговорът под формата на бюлетина в урната на изборния ден.

Обикновеният човек иска да има работа за млади и стари, условия за спорт, нормални улици, добра инфраструктура на водопроводите, пречиствателни станции, спокойна градска и селска среда, без среднощни издевателства на висока музика и налагане на стила чалга като музикален вкус и поведение. Кагато се формира своеобразен високомерен елит, за който работят фирми и чиновници, се стига до разминаване на властимащи и местна общност.

Мария Тодорова