Писателката Весела Люцканова: Страната ни се нуждае от политици, които мислят за народа

 

 

Книги на Весела Люцканова бяха представени тази вечер в Библиотеката. Анализ на творчеството й направи режисьорът Любомир Малинов. Като професионалист, който работи от години с литературния текст, той говори конкретно и интересно пред аудиторията. „Люцканова знае как да заинтригува читателите. Да бъдеш писател днес в България е подвиг, а е двоен да си и издател“ – бяха част от думите на Малинов. Той чете откъси от новата й книга „Книжна борса“. „…Това е един много събран и остроумен диалог, част от нейното майсторство, което го има и в телеграфния й стил. В истинската литература трябва да е широко на мислите, а на думите – тясно…. Ако човек иска да разбере какво е станало с тези българи, които бяха захвърлени в епохата на дивия капитализъм, трябва да прочете тази книга. Тя е огледало на онази епоха, в която всеки трябваше да се спасява поединично“- каза още режисьорът.

“Страната ни се нуждае от Възраждане, от политици, които мислят за народа. Нуждаем се от промяна, за да оцелеем като нация. Ако се унищожи културата, изчезва нацията“ – разсъждава авторката и сочи примери от световната история.

„Книжна борса“ е документална проза. В нея може да прочетете какво мисли писателката за „Рекламата“, “Търговците“, „За големите вериги и малки книжарници“, ще ви разкаже „Какво се случи с „Пингвините“ и още много „истински истории с истински герои, чиито имена са променени“.