Пак офроуд с джипове в Рила: Антон Петров-Хамстера загина, паднал с джип в пропаст край Рилския манастир

Антон Петров-Хамстера е родом от гр. Рила и един от задържаните по делото за отвличания „Наглите“, загина снощи след като джипът му падна в пропаст в Рила планина, пише „Актуално“.

Към 21 ч. снощи няколко джипа, сред които и този на Антон Петров, се връщали по черен път към гр. Рила в м. Илийна река, вдясно от Рилския манастир. По неизяснени още причини Петров изгубил управлението на джипа, който паднал в 100-метрова пропаст. Следващите го спират и се опитват да достигнат до Петров. Тъй като пропастта е дълбока и скалиста, неколцина падат, получавайки травми.

Започнала частна спасителна акция, в която участвали приятели на Петров, както и бизнесмени от цялото Рилско корито, за които той е благодетел. Едва към 21.45 ч. участниците в „акцията“ подават сигнал на тел. 112 за инцидента и за четирима пострадали.

Към Илийна река били изпратени три линейки от Благоевград, гр. Рила и Дупница. Те обаче са спрени в м. Бричебор, където се събират Рилска и Илийна река, тъй като в района имало вече 15-на МПС на приятелите на Петров.

Впоследствие двама от пострадалите са транспортирани за Пирогов с частни линейки, също извикани на местопроизшествието. След софийския период Хамстера се установява в родния си град Рила, където става местният благодетел.

Антон Петров е знакова фигура в криминалния свят в последните няколко години. Родом от град Рила, собственик е на няколко фирми. Той е един от задържаните от групата за отвличания „Наглите“. Сочен е за приближен на бившия съветник на ДАНС Алексей Петров.

Беше и сред обвиняемите по делото „Октопод“, но преди две седмици беше оневинен от Апелативния съд.