Пак откраднаха породисти коне. Подаден е сигнал с имена на предполагаемите крадци

Сайтът “Самоков инфо” научи за нова кражба пак на породисти и скъпи коне. Кражбата е от конюшня в местността “Червената земя” в Самоков. Собствениците излезли в събота за половин час от конюшнята и през това време им взели два коня. Конете са скъпи – порода българска каракачанска, за която се дават големи евросубсидии.

Ведната след установяване на липсата на конете, собствениците им тръгнали по следа – разказаха техни колеги. Цигани им казали, че са  видели конете им, водени от други техни съкварталци. Назовали даже и имена на предполагаемите крадци. Собствениците подали сигнал на 112, включително имената на ромите, които били посочени. От събота до днес няма ни вест, ни кост – нито от конете, нито отговор от полицията дали се работи по случя.

С голяма болка собствениците на откраднати коне от Самоков и Боровец споделиха, че са обевзерени и вече не се надяват на помощ от полицията, понеже от месеци не са открити конете, които бяха откраднати от конюшните на фамилията Буч в Боровец

Припомняме, че в началото на година им бяха замъкнати три коня от конюшнята в Боровец. След два месеца крадци им отнеха два коня порода арабска шагия – кобилата Фиеста и синът й Стиф, които струват общо 36 000лв.

Подгонени от неволята, събствениците Стойчеви, обявиха чрез разлепени из целия град съобщения за отнетите живетни. До полицията има подаден сигнал за кражбата.

Конярите от Самоков са категорични – има схема за крадене на коне и се печелят много пари. Само Фиеста и Стиф са около 40 000лв.

Докога ще продължат обирите в конюшните – питат в Самоков конярите. Доста тъжна картина са разлепените кончета за издирване. Дано поне са все още живи.