Пак ваканция заради грипа

1506454-3-surgery

Както предупредиха преди три дни, от днес училищата в цялата Софийска област излизат във ваканция. това е втора почивка за учениците заради грипа. В края на миналата седмица бе съобщено, че школа в общо 10 области са затворени, заради повишена заболеваемост от грип. Изцяло бяха спрени учебните занятия в областите Варна, Бургас, Шумен и Перник, Благоевград. „Процентът на болните ученици в бургаските училища вече е между 20 и 30. Тези данни са тревожни и дават основание за обявяването на грипна епидемия. Неучебните дни ще бъдат 4, 5 и 6 март. Грипният вирус е тип Б и засяга най-много децата между 5 и 15 години“, заяви кметът на Бургас Николов и отмени участието на всички деца в масови събития по повод Трети март.

От сряда до петък включително учениците от община Благоевград отново излизат в грипна ваканция. Това гласи заповед на кмета Румен Томов по препоръка на РЗИ-Благоевград. Детските градини и детските ясли ще работят нормално.

За училищата от София област от днес до 9-ти март от РЗИ обявиха грипна ваканция. Градините ще работят при заселен филтър и ограничаване на масовите празници и събития.

Учениците се връщат в класните стаи на 10-ти март.