Още една кола на полицията влиза в действие

64400968_2410070705725644_7768246059091886080_n

 

Районното управление на полицията в Самоков днес увеличи автопарка си. Новата придобивка е автомобил „Шкода Рапид“ – компактен бензинов седан с шестстепенна скоростна кутия и 130 к.с., който ще се ползва за оперативната работа на полицията.

Това е деветият автомобил, който РУ получава в рамките на около година и половина. Преди това бе направена доставка на четири нови джипа „Грейт Уол“, а преди тях – нов автомобил „КИА Сийд“, за нуждите на КАТ. Останалите три автомобила, които обогатиха автопарка през иналата година не са нови, но са напълно запазени.  „Опел Вектра“ е дарение от Общината.

Стремежът на ръководството на управлението е за подобряване на материално-техничаската база с цел по-добра оперативна дейност на полицията по отношение превенция, контрол и т.н. Превозните средства бяха доставени на полицията в Самоков през последните няколко години, откакто началник е главен инспектор Васил Попов. Необходимостта от повече превозни средства се налага от факта, че РУ на полицята – Самоков обслужва петата по големина територия в страната и най-голямата община в Софийска област.

Десислава Стоянова