От читателската поща: „Мантинела срещу боклук“. Входираха подписка срещу бунището при „Л. Баръмов“

104666218_10207995236436766_5331300032069174970_o

За пореден път официално пред властта се поставя въпроса за сметището, което се образува при бившото предприятие „Любчо Баръмов“ на шосето между Самоков и Драгушиново. Помни се, че от близо 15 години бунището не може да бъде спряно, а се трупа, въпреки че се почиства. Кой нарушава писани и неписани правила, ще се прекрати ли изхвърлянето на смет на места, където не е разрешено около града и селата? – отново се задават въпроси към самоковци, които иначе имат претенции, че са чистотници.

Инициативен комитет срещу сметището събра подписка и тя официално вчера е входирана в общинска администрация и в Общински съвет. Очаква се позицията на съветниците, които отложиха сесията си, насрочена на 25 -ти юни, защото в Самоков се увеличават установените с ковид. Властта постави мантинела около бунището. Преди дни Бубо Стамболийски – инициатор на темата за незаконното изхвърляне на боклуци написа:

„Мантинела vs боклук…..кой ще победи?

Тук се очертава грандиозно „дерби“. Дали нарушителите ще успеят да надхитрят тази трудно преодолима превантивна мярка или тя ще спре засилилите се да изхърлят боклука….
Не претендирам, че съм вещ в темата за мантинелите, но все си мисля, че предназначението им е друго. Така липсващите по пътищата ограничителни системи се появиха тук. Сега остава камарите с боклук да се озоват покрай пътищата…не, че не липсват! Тази мярка срещу незаконното сметище ме направи религиозен. Пази Боже! Явно Община Самоков продължава да налива средства в тази бездънна яма, но дали наистина се взимат решения, които са в състояние да се справят с проблема? Оставям всеки да прецени. Аз ще се прекръстя и ще се моля сметището да не се прехвърли от другата страна на пътя. Но всикчо е точно! И там ще сложат мантинела!
Поредна мярка срещу сметището, поредно наливане на средства, пореден крясък за липса на идеи!“.