Отново алармират за опасността от язовир „Искър“

Утре ще се проведе пресконференция на Националния комитет за подобряване на водоснабдяването на България. Председателят му инженер Ганчо Хитров ще поясни за пореден път пред медиите какви опасности крие отказът от ремонт на язовирната стена. Зад позицята му, както писа сайтът „Самоков инфо“ застава и Общественият инициативен комитет на село Бели Искър. Те настояват да се направи ремонт на стената на язовир „Бели Искър”. Пресконференцията ще се проведе на  14 декември 2016 г., сряда, от 11 ч. в Туристическия информационен център в сградата на Община Самоков – партер, вход от юг.
„Ще бъде огласено отворено писмо до министър-председателя в оставка Бойко Борисов, министъра в оставка Лиляна Павлова, главния прокурор Сотир Цацаров и кмета на София Йорданка Фандъкова. Ще бъде обявен и план за гражданско неподчинение. Пресконференцията е открита за участието на граждани“ – сподели пред сайта „Самоков инфо“ инж. Хитров.

Според проучвания на специалисти стената на язовира е рискова, тъй като не е ремонтирана. С проблема инж. Хитров официално запозна ръководството на Общината преди повече от една година.