Откриват сезона в Боровец

На 23 декември, събота, Боровец отваря ски зоната. На 22-ри, петък, ще има безплатно нощно каране.  В събота, 23 декември, в 8:30 часа, на долна станция на седалковия лифт „Ястребец експрес“, Петър Попангелов и децата от ски и сноуборд клубовете на Самоков, ще пуснат символично първа седалка в курорта.

Най-нетърпеливите скиори и сноубордисти ще имат възможност да карат още в петък вечерта. Нощното каране на 22 декември, петък, ще е безплатно и ще даде шанс на феновете на снежните спортове да се пуснат първи по пистите в ски център „Ситняково“. То ще започне както обикновено, в 18:00 часа, а последно качване от долна станция на лифт „Мартинови бараки“ ще е в 21:30 часа.

Гостите на курорта ще могат да карат без пари по Ситняковски път, писти „Мартинови бараки“ 1, 2, 3 и 4, „Рила“, „Иглика“ и „Ротата“ и да ползват лифтове „Мартинови бараки“ и влекове „Рила“, „Иглика“ и „Ротата“.

В събота през целия ден в курорта ще има музика. В 17:45 на писта „Мартинови бараки 2“ ще започне традиционното факлено шоу на инструкторите от ски училищата в Боровец, с което ще бъде сложено началото на новия зимен сезон.

На първи спускания ще могат да се радват и фрирайдърите, като обаче има предупреждение, че снежната покривка на места е все още доста тънка и трябва да бъдат особено внимателни.