Откраднаха куче по време на лов край язовир Искър

Кучето е качено в кола и GPS нашийникът е изхвърлен

Наглата кражба се е случила на 1 ноември, когато Пламен Илиев излиза на лов заедно с мъжкото гонче Ричи. Илиев е гонач към Първа ловна дружинка в Самоков, като в злополучния ден ловците са на излет за дива свиня в района на резерват на с. Ново село: “Кучето беше пуснато и подгони две сърни, като се отдалечи на 4-5 километра.” През цялото време Пламен Илиев следи кучето през GPS нашийника му, до момента когато то не достига главния път. В този момент, той е вече в колата си и тръгва към последната локация на гончето, когато е неприятно изненадан:” Видях само как GPS-а тръгва с 50-60км/ч и за съжаление не можах да стигна навреме, за да видя в коя кола го качиха. Става въпрос за три минути!”.

Това се случва близо до комплекс “Иструм парк”, но за съжаление очевидци няма, като единственото, което открива е вече изхвърленият GPS нашийник в близост до банкета на пътя. Ловецът е огледал и за камери в района, но за съжаление не е открил. Не знае и в коя посока са тръгнали крадците.

 

“Кучето го крадат за трети път” – оплака се собственикът. При предишните случаи ловецът открива гончето си в Ихтиман и в Горна баня. Този път ловецът се надява на съдействието на ловната общност, като е предвидил и парична награда за човека, който му го върне:” Децата ми са много привързани към кучето! Ще направя всичко необходимо, за да го намеря и прибера!” Кучето е на три години и шест месеца. Има бяло по главата и лапите и е червеникаво-жълто на цвят. Отговаря на името Ричи.

Всеки, който има информация за изчезналото гонче може да се обади на 0888378297 (Пламен Илиев) или да подаде сигнал в платформата “Изпрати сигнал”, като при възможност е добре да се добавят и снимки за сравнение.