Отец Аршинков от Радуил дари на църквата в Гуцал

ДВ края на миналата седмица, църква „Рождество на Пресвета Богородица“ село Радуил с иконом Николай Аршинков дариха сумата от 205,00 /двеста и пет/ лева на църква „Възнесение Господне“ в село Гуцал.

По-волята на дарителите сумата ще бъде изразходвана за ремонт на покрива.

Изказваме благодарност за направеното дарение и пожелаваме на всички в село Радуил да бъдат живи, здрави и да имат успех във всяко свое начинание – коментира кметът на село Гуцал Ангел Христов.

„Можем само да се възхищаваме на жителите на село Радуил и тяхното неспирно желание да градят църковни храмове и параклиси. Не случайно те са известни като Малката Света гора. Както е записано в книгите и преди село Радуил е помагало на село Гуцал, както помагат и днес. И отново помощта е за църквата в селото. Надяваме се, че и хората в село Гуцал ще оценят това дарение и един ден, когато село Радуил има нужда от помощ ние ще върнем жеста. Няма по-хубаво от това съседни села да си помагат и да бъдат задружни. Всички сме преходни на този свят и остава само съграденото, независимо в кое населено място се намира то“ – сподели още Ангел Христов.

„Към днешна дата общата дарена сума, която е за ремонт на покрива, вече е 17,543.00 /седемнадесет хиляди петстотин четиридесет и три/ лева и сумата от 100,00 /сто/ лева, която ще бъде използвана за ремонт на паметните плочи на загиналите във войните, които са поставени в подножието на камбанарията“ – добавиха още от кметството в Гуцал.

сн.архив „Самоков инфо“