Оставка в Общински съвет

Общинският съветник Антон Томов  подаде оставка от две комисии – „Образование, култура, младежки дейности и спорт“ и Експертна комисия по спорт към общинска администрация. Информацията бе потвърдена за сайта „Самоков инфо“ от Томов.

На предстоящата сесия в четвъртък оставките ще бъдат обсъдени от колегите му.

Потърсен за коментар Томов беше лаконичен и сподели, че след дни пред самоковската общественост ще стане известна причината за напускането му  на предстоящата сесия.

Неофициалната версия е, че Томов напуска двете комисии заради некомпетентност около номинациите и избора на спортисти на годината, както и заради несправедливо разпределението на парите за различните спортни клубове.

Антон Томов е трети мандат общински съветник. Завършил е с отличие НСА, майстор на спорта е по лека атлетика. На 20 години става рекордьор на България на 3хил.метра с препятствие, многократен републикански шампион, двукратен Балкански шампион по крос. Завоювал е пето място  на купа“Европа“ , многократен призьор от турнири в България и чужбина. След години става пръв треньор на синът му Томов по ски алпийски дисциплини.

Синът му, Антон Томов, също е известен спортист, алпиец. 2017г. бе една от най-добрите  за младия алпиец. Той спечели състезаниета за деца в Тополино, Италия. Томов е единственият в света, които за тази година има шест победи от международния календар на FIS за деца. Спечели купа „Надежда“, която, както е известно, е комплексна за всички състезания в България.

Общо за годината в колекцията си Антон Томов прибави 11 златни и четири сребърни медала. Младежът се качва на ски едва 3- годишен, първият треньор е баща му. След това го поема Георги Маджарски и Тони сега е част от “ Б „националния отбор по ски алпийски дисциплини.

„Доста съветници и представите23659718_1999182180327618_1289309967761258541_nли на спортните среди невъднъж са настоявали да се преразгледа начинът за финансиране на спортните клубове, както и отношението към спорта в Самоков. Реакцията на колегата Томов не ни изненада“ – коментираха съветници по повод оставката.