Осем медала завоюваха състезателите на самоковската аеробика

Осем медала завоюваха състезателите на спортен клуб „Самоков” на 19-я Национален турнир по спортна аеробика за деца, юноши и девойки, мъже и жени.
В Националния турнир по спортна аеробика, който се проведе в хотел „Самоков” в Боровец от 7 до 9-ти октомври, взеха участие 120 състезатели от шест клуба от страната – „Мегаспорт” и „Виолена” от Хасково, „АМД” – Пловдив, „Тонус” – Кюстендил, „Олимп” – Стара Загора и нашите чаровници от Споретен клуб „Самоков”.

Във възрастовата група 9-11 години Никол Драганова завоюва сребърно отличие. Съотборничката й Иванина Вукадинова зае пета позиция. Стела Йорданова се спечели злато и стана национална шампионка във възрастовата група 12-14 години. Непосредствено след медалистите, на четвърта позиция, се нареди Лина Гаврилова, а Джована Ангелкова е шеста, с равен резултат с петата.

Треньорката Дияна Аврамова коментира, че нашите състезатели в тези две възрастови групи имат най-сериозен напредък и оценява представянето им в турнира като отлично.

Сребърна медалистка във възрастовата група 15-17 години стана Анита Гаврилова. Съотборничките и Светлина Велинова, Весела Вукова и Камелия Петрова са съотвено пета, седма и осма.

Бронзов медал в тази група заслужи още една самоковка – Симона Благоева, която се състезава за „Мегаспорт”- Хасково. Двойката Ангел Казаков и Анита Гаврилова се изкачиха на най-високата стълбичка. Ангел взе златен медал и в категория индивидуално мъже. Групата на 15-17 годишните, в която влизат Анита, Ангел, Светлина, Симона и Дарина Пашова спечели златното отличие.

Травма попречи на една от основните претендентки за медали в тази възрастова група – Синтия-Мари Ангелова, да участва в турнира, но въпреки това беше в залата, за да подкрепя своите съотборници. Надя Паунова е сребърна медалистка при жените над 18 години.

Специално внимание трябва да обърнем на факта, че в това състезание нямахме представител в съдийския панел, поради отсъствие на Калоянов по здравословни причини. Това направи борбата за медалите още по-трудна.

В края на тази седмица самоковската аеробика ще се бори за отличията на Международния турнир в Пловдив от 14 до 16 октомври, а в началото на ноември – от 2 до 7-ми, им предстои участие в Унгария.

14590275_1237283876291857_2175704116712603471_n Най-малките ни състезателки, на възраст от 5 до 8 години, ще се качат на подиума на 19 ноември на „Бейби турнир” в София.

„Поздравявам състезателите и треньорите за поредния успех. Тази година беше много силна за екипа на самоковската аеробика“ – коментира след състезанието Светлана Атанасова – председател и спонсор на Клуба по аеробика – Самоков.