Община Елин Пелин обявява графика си за извозване на рециклируеми отпадъци от населените места в община Елин Пелин

Публикуваме график за извозване на рециклируеми отпадъци от населените места в община Елин Пелин през м. октомври 2021 г., изпълняващ се на седмична база от общинското предприятие „БКД – Елин Пелин“.
Пластмасата и хартията ще се събират в 2 поредни дни. В първия ден от графика за определения вид отпадък ще се обслужват град Елин Пелин, с. (гара) Елин Пелин, с. Нови хан и с. Григорево, а на втория ден са адресите в с. Мусачево, с. Равно поле, с. Елешница и с. Лесново.
За стъклените отпадъци са определени два дни в графика – 8 и 15 октомври 2021 г. (петък).
* Забележка: На 8 октомври ще бъдат обслужени адресите в град Елин Пелин, с. (гара) Елин Пелин, с. Нови хан и с. Григорево, а на 15 октомври 2021 г. ще се обслужват домакинствата в с. Мусачево, с. Равно поле, с. Елешница и с. Лесново.
Строителните отпадъци ще се извозват на 29 октомври за адресите, които са подали заявка на обявените телефони.
В графика има два дни за събиране на текстил и дрехи – 7 и 21 октомври, като те ще се взимат само след предварителна заявка до сряда.
През месец септември биоразградимите отпадъци
ще се събират след заявка на жителите на 1 и 22 октомври /петък/, като извозването на специфичните видове отпадъци ще се извършва след подадени заявки от адресите на гражданите.
Забележка: Биоразградимите отпадъци, строителните отпадъци, гумите и текстила ще се извозват само след предварителна заявка, подадена на телефони 0725 686 48 – Отдел „Екология“, 0893441437 – Цветанка Христова, 0878414252 – Теодора Здравкова, 0878463370 – Антония Панайотова.
* Предварителната заявка за извозване на горепосочените отпадъци се приема от понеделник до 16:00 ч. в сряда!
♦ **Камионите ще тръгват в 08:00 часа сутринта, затова е добре да изнесете отпадъците пред домовете си от предната вечер.
Продължава записването на още домакинства и граждани, които трябва да изпратят заявка с точен адрес и телефон за връзка до e-mail: eco@elinpelin.bg.
Спрямо реда на постъпването на заявленията, през следващия месец те ще получат цветни контейнери или чували за разделно събиране на отпадъци и ще бъдат включени в графика.
***
Община Елин Пелин отправя апел към жителите на общината във връзка с настъпилото захлаждане на времето и активното почистване на дворове, градинки и междублокови пространства, че трябва да събират отделно зелените отпадъци от тази дейност.
Категорично се забранява смесването на клони, треви, бурени и градинска растителност с битовите отпадъци, като зелените отпадъци в никакъв случай не бива да се изхвърлят в сивите контейнери.
Зелените отпадъци трябва да се оставят отделно до съдовете за битови отпадъци. Те ще бъдат извозени по график.
Пресцентър на Община Елин Пелин