Община Добрич призова да се ограничат пиротехническите гърмежи

Община Добрич се обърна с призив към жителите и гостите на града и населените места около него да не се използват пиротехнически средства в Коледните и Новогодишни дни. Една от причините за апела е да се прояви емпатия и съчувствие към тези, в чиито семейства има починали от ковид, другата е заради животните.
„Уважаеми съграждани,
Предстоят едни от най-хубавите и светли коледни и новогодишни празници. Нека по време на празненствата не забравяме и за нашите по-малки братя – домашните ни любимци и бездомните животни. Всички те се страхуват от силните звуци и особено от гърмежите на пиротехническите изделия.
Призоваваме Ви да ограничите количеството и качеството на всякакви шумни празнични изделия, както и да съобразите използването им в отдалечени от жилища зони, за да се избегнат неприятни инциденти с хора и животни. Нека не превръщаме нашата радост в нечий страх и страдание!
Както е казал Махатма Ганди: „За величието на една нация и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните“.
Вярваме, че добричлии имаме добри и състрадателни сърца! Нека нищо не помрачи нашия празник и този на нашите малки събратя!“ – са казва в апела на Община Добрич.