Оборудване за болницата в Свищов

1506454-3-surgery

В МБАЛ „Д-Р ДИМИТЪР ПАВЛОВИЧ“ – ГР. СВИЩОВ ПРИСТИГНА ЖИЗНЕНОВАЖНО ОБОРУДВАНЕ ЗАКУПЕНО С ДАРЕНИЕ ОТ ЧЕТИРИ ЗЕМЕДЕЛСКИ КООПЕРАЦИИ

В свищовската МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ бе доставено жизненоважно оборудване за диагностика и лечение на пациенти с различни инфекциозни заболявания. Апаратурата, на стойност над 60 хиляди лева, бе закупена със средства дарени от четири земеделски кооперации от община Свищов. Председателите на кооперациите: в с. Царевец – Ганчо Ламбев, в с. Козловец – Тодор Тодоров, в с. Българско Сливово – Соня Кирилова и в с. Хаджидимитрово – Бисер Борисов откликнаха на молбата на Кризисния щаб и в навечерието на Великден дариха на болничното заведение средствата, с които стана възможно закупуването на:
1. Система за дозирано подаване на кислород – 6 броя;
2. ЕКГ монитори за измерване на неинвазивно артериално налягане – 6 броя;
3. Едноканален перфузор – 10 броя;
4. Сух стерилизатор – 1 брой;
5. Бифазен дефибрилатор – 1 брой;
6. Хладилник за съхранение на биопродукти – 1 брой;
7. Преносим аспиратор за 2 бутилки – 1 брой;
8. Мултипараметричен модулен пациентен монитор – 6 броя.

Високотехнологичното оборудване вече е инсталирано на необходимите места във Вътрешно отделение, а посредством него персоналът ще може по-спокойно да осъществява своята дейност, полагайки по-ефективна грижа за здравето на пациентите.
Ръководството на община Свищов изразява своята искрена благодарност към дарителите, направили възможно закупуването на така необходимата жизненоважна апаратура, с която значително се увеличава ефекасността на лечение в отделението и се подпомага работата на медицинския персонал.

Общите усилия са обща отговорност за здравето на всички нас!

ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ