НСлС пое разследването за детето на транспортния министър

Образувано е производство за причиняване на смърт по непредпазливост
 По повод множеството запитвания относно трагичния инцидент, при който в курорта „Боровец“ на 02-ри февруари загина малкия син на транспортния министър Ивайло Московски, пресцентърът на Прокуратурата съобщи, че по реда на чл.212 ал.2 НПК първото действие по разследването е поето от разследващ полицай от Областната дирекция на МВР-София. Направен е оглед на местопроизшествието и е образувано дело за причиняване на смърт по непредпазливост на Кристиян Ивайлов Московски, което се явява престъпление по чл.122 ал.1 НК.

Първоначалните и неотложни действия са докладвани на Окръжна прокуратура – София, под чието наблюдение е започнало и се води досъдебното производство.

„В хода на разследването са извършени пет огледа на местопроизшествие, разпитани са седем свидетели, изготвена е съдебномедицинска експертиза на труп, изискана е справка от „КАТ-ПП“ при ОД МВР София, възложени са ОИМ. По делото следва да бъдат разпитани голям брой свидетели и да бъдат назначени множество съдебни експертизи и други действия по разследването, част от които изискват и специфични знания за разрешителния режим и правилата за ползване на моторни шейни“, допълват от прокуратурата.

По предложение на административния ръководител на Окръжна прокуратура – София и наблюдаващия прокурор, с постановление на главния прокурор от сряда – 07.02.2018 г., разследването по делото е възложено на Национална следствена служба.

Първоначалните данни сочеха, че детето е паднало от моторна шейна, която е била управлявана от баща му.