Нов шеф на горското

От 20-ти януари Общинското лесничейство е с нов началник. Назначен е Владимир Малинов, на мястото на досегашния инж. Георги Чапкънски.  До февруари миналата година пък Малинов беше шеф на държавното горско. Неочаквано за широката общественост бе сменен и на мястото му седна инж. Ал. Кроснев.

Няколко месеца по-късно инж. Александър Кроснев върна Малинов в горското и го назначи със заповед за главен лесничей към „ДГС-Самоков” към Югозападното държавно предприятие. Той имаше задача да следи за подобряване контрола по дисциплината на ползването, да прави вътрешен контрол, както и контрол на дърводобивните фирми. 

От публикации в медиите през тази и миналата седмица не стават ясни причините за рокадата в Общинското горско, както и защо инж. Чапкънски го напуска. Георги Чапкънски е в горския сектор от доста време и за разлика от други свои колеги няма провали. Познат е сред обществеността със сговорчивия си нрав, затова напускането му предизвиква обществения интерес. Във фокуса на общественото внимание е цялата процедура по смяната на директора в Общинско лесничейство. Вероятно по темата ще продължи да се дискутира в близките дни.

Дали рокадите ще решат проблемите в сектора, предстои да се разбере. А кахърите там не са малко и не са от вчера. Като се почне от беззаконната сеч и добива на дърва за самоковци, та се стигне до гатерите и камионите, които работят с огромни количества дървесина.