Нови откровения от Христо Христов

Христо Христов издаде нова книга. „Това е най-доброто, което мога да дам. Докато писах, плаках, особено при последните творби, поместени в книгата“ – сподели искреният автор. Чувствителна натура, писателят и учител Христо е добре познат в града ни. Освен с литература е известен с музикалния си талант. Китарният му състав „Акустика“ е създал десетки талантливи музиканти. Самият Христов е и композитор, автор и на музиката на част от своите стихове-песни. Някои от тях се изпълняват от „Самоковите” и „Акустика”.

Представянето на книгата му ще бъде в библиотеката на 2-ри юни от 17.30 часа. Уникалните текстове в кратък японски стил ще бъдат четени пред аудиторията от артисти. За цялостното творчество на автора ще говори режисьорът Любомир Малинов.

Христо Веселинов Христов е роден през 1951 г. в Самоков. Завършил е „Българска филология“. Изучавал е и музика. Учител е по български език и литература в СОУ „Отец Паисий”. Пише стихове, разкази, автентичен хумор, публицистика, литературна критика. Двата тома на „Самоковски силуети” са събрали най-колоритните фигури от града ни. На читателски интерес се радват сборникът с разкази „Ръченица” и стихосбирките „Мигове – хайку”, „Стихове по никое време” , „Хайку вълнения” и др.