Новият концесионер на съоръжения в Мальовица избран насред сезона

100_4594

Влековете на „Мальовица“ не работят, щели да тръгнат  – увери  Петко Стойнов национален координатор на БТС . Фирма „Ви ай хънтинг“ спечелила концесията

Как не бива да се развива туризъм показва в региона БТС – коментират туристи. Под Мусала цари пълен хаос с обектите, в това число и с големия хотел, който по думи на представител на БТС пред сайта „Самоков инфо“, не работи, понеже нямал разрешително за канализация, пречистване и прочие съоръжения. В комплекса „Мальовица“ пък дни преди зимния сезон бяха проведени процедури за избор на нов стопанин на влековете.

„Съоръжения от утре, събота, или най-късно в неделя, тръгват“ – в това увери Петко Стойнов, национален координатор на БТС. Той е бил председател на комисията, която е провела процедури за избор на нов наемател. Стойнов оповести, че процедурите са спечелени от фирма „Ви ай хънтинг“. Участвали са общо четири фирми. Справка в интернет показва, че фирмата е с управители Александър Личев и Веселин Симеонов. Доскоро наемател на влековете беше Валери Гигов. Мальовица разполага с пет ски-влека – два за деца и три за възрастни. Техен собственик е Българският туристически съюз.

Преди месец шест фирми бяха подали документи за участие в конкурса зо избор на нови наематели на лифта и хотела на „Мальовица“. БТС тогава увериха , че победителите ще бъдат обявени на 17 декември, за когато било насрочено заседание на Управителния съвет на БТС. Досегашният концесионер на лифта Валери Гигов е входирал жалба до прокуратурата за самоуправство на БТС, заради прекратения му договор. Фирмата е стописвала съоръженията 12 години.  Преди празниците шефът на БТС д-р Росманов коментира по темата: „Няма корупционна схема в БТС. Има законови процедури, конкурсите текат. Всичко, което се говори, че има корупционни схеми, не е вярно. Лифтовото съоръжение на Мальовица ще работи през този сезон. В БТС нещата се случват чрез конкурси и всичко вече е прозрачно“.

Десислава Стоянова