Новата местна власт се закле да работи за народа

 

По традиция в Читалището днес от 11 часа се проведе първата тържествена сесия на новия Общински съвет. Тя бе водена от областния управител. Заседанието продължава и към този момент.

В салона присъстват представители на общинска администрация, директори на учебни заведения и други. Сред гостите е и депутатът д-р Красимира Ковачка.

“На 25-ти октомври вие получихте най-висок кредит на доверие от вашите избиратели. Приемете го като отговорност. Трябва да работите всеотдайно за качествено преобразяване на самоковска община, да преобразите Самоков, за да стане един европейски и съвременен град. Пожелавам ви здраве и неизчерпаема енергия, за да работите неуморно за благодентствието на всички жители на общината” – каза  областният управител.

Пръв се закле за втори мандат кметът Владимир Георгиев, който сподели, че победата на изборите е била важна за него, понеже това е била оценката за неговата работа.

След това на сцената за полагане на клетва излязоха новоизбраните общински съветници и кметове на села. На следващата сесия на Общински съвет ще се закълнат кметовете на села, в които имаше балотаж.

Воденето на сесията пое най-възрастният съветник, Ангел Немов. Бе избрана петчленна комисия за избор на председател на ОбС.100_3945

По-късно ще оповестим останалите подробности.