Неочаквана рокада: нов шеф на полицията в Самоков

От днес полицията в Самоков е с нов началник. На поста застана досегашният шеф на Районно управление на МВР – Елин Пелин гл. инспектор Васил Попов.

Той е женен, има едно дете.  Роден е в Самоков. На 45 години е. Попов е с 23-годишен стаж.

Новият началник Попов бе представен официално пред колегите си от старши комисар Георги Григоров – директор на ОДМВР-София и заместника на Областна дирекция комисар Георги Тотков.

На представянето началниците от ОД на МВР – София признали, че уважават безкФилип Благоев -началник на РПУ-Самоковрайно работата на главен инспектор Филип Благоев. Така и не стана ясна причината за освобождаването му от тази длъжност. Не липсват слухове, че Филип Благоев е станал неудобен. Работата на полицията през времето, в което той беше началник, беше коренно различна от тази на неговите предшественици. Разкрити бяха доста престъпления. Самоковци коментираха, че откакто Благоев е поел полицията, ситуацията в града по отношение на спазване обществения ред е различна в сравнение с минали години. Официално не бе съобщено защо на поста се назначава нов началник.

Благоев отново поема поста като началник на група  „Криминална полиция“ – Самоков.

Новоназначеният началник гл.инспектор Васил Попов е започнал работа в системата на МВР от 1994г. и е заемал различни длъжности. Започнал е като полицай СПЗО в РУП- Самоков, т.нар. тогава „ведомствена полиция“ към Банка „Биохим”. Преминал по всички стълби на йерархията. Работил е като служител към патрулнопостова дейност в Районното управление на полицията в Самоков и участък Боровец, младши районен инспектор в РУП- Самоков и след това в продължение на девет години разследващ полицай. От октомври месец 2013г . заема длъжността началник на РУП – Костенец. Преди месеци оглави РПУ- Елин Пелин.