Най-добрите в аеробиката се състезават в Пловдив вече трети ден

Тази седмица от 25 до 27 септември ще се проведе поредното състезание от вътрешния спортен календар на Съюз по аеробика България – Държавно първенство клас А.
В продължение на три дни състезатели от всички възрастови групи ще водят битка за разпределние на медалите в различните състезателни категории.
Поради ограниченията, наложени от извънредната епидемична обстановка и свързаните с нея наредби на Министерство на здравеопазването, Министерство на младежта и спорта и Вътрешните разпоредби на СА, в залата не се допускат свободно зрители.
В петък – 25 септември, в спортна зала „Строител“, гр. Пловдив преминаха успешно подиум тренировките на всички клубове участнци в Държавното първенство по спортна аеробика за 2020 година.
В късният следобед започнаха и квлификациите във възрастова група „Деца младша възраст“ (7-8 години).
След откриването на състезанието се проведоха квалификации в останалите възрастови групи, както и финали на класиралите се от предния ден най-добри 8 сечетания във всички категории при 7-8 годишните.
Вчера успешно приключи вторият ден от Държавното първенство по спортна аеробика клас А. В него се проведоха финалите във всички категории на Възрастова група „Деца младша възраст“ и бяха излъчени държавните шампиони във всяка една от петте категории „Индивидулано момичета“, „Индивидуално момчета“, „Смесени двойки“, „Тройки“ и „Групи“.
Изключително оспорвани бяха и квлификациите за останалите Възрастови групи в този ден.
Финалите за тях ще се проведат днес.
Снимки: Полина Гечева, Лъчезара Стамова