Мост в Доспей направиха младежи

Преди въвеждането на извънредното положение, когато социалните контакти бяха други, в село Доспей започнаха да правят мост. „Екологичен е, от дърво и се започна с много мерак“ – похвалиха се от селото. Хората, които са го направили са млади, сред тях са Георги, Цветан и Митко. Живеят в тази част на селото, в която е направен моста, по който, макар и недовършен, може да се минава през реката. „В тази част на селото нямаше как да минеш реката, затова го направихме“ – сподели Георги. Инициативата и изграждането е приветствано и от местния кмет Николай Гешев.

Живеещите в селото тези дни се радват и на близки хора, които преди години са напуснали родното си място. Сега, по време на пандемията, много от тях са се върнали 20200318_142717в любимото село.

Очакванията са местната власт в Самоков да изпълни обещаното и да асфалтира улиците, след като бъдат разрешени тези дейности, преустановени сега заради пандемията с коронавирус. „Има доста млади семейства в село Доспей, има доста деца. Селото има бъдеще. Искаме да има инфраструктура и добри условия за живот. Тази улица, която води към мината, също трябва да се асфалтира, защото се вдига много прах, направо не може да се диша. Вредно е и за нас, и за децата ни, а и има деца с астма, много е опасно за тях“ – сподели Георги.

Десислава Стоянова