Момчил Атанасов и групата му свири от Музея

Снощи от терасата на Музея прозвуча музиката на групата OPEN SOURCE TRIO – Момчил Атанасов от Самоков, Юри Шеве от Германия  и Райлеймон Обри Жосиемар Томас Жанга от Кюрасао. Музикантите и модерният им звук са добре приети от самоковци и концертите им винаги срещат топлината на публиката. И снощи момчетата се раздадоха и изпълниха най-добрите си парчета. Концертът бе част от празника на Самоков, който започна миналата седмица с откриване на изложба в Галерията.

Момчил не пропусна да поздрави аудиторията, общуваше с нея не само с музика, посвети изпълнения и на своите приятели Иван и Михаил Янкови.

Преди няколко години концерт на Иван и Желана Янкови остави незабравими спомени у самоковци.

Преди два месеца Момчил свира в Читалището за пръв път със сестра си, Петя. Тя спечели награда от проведения през юли 16-и международен конкурс по пиано в Италия, Рокета а Волтурно. Наградата бе за второ място с 90 точки от максималните 100 за пианисти от 15 до 18 г. Петя е била най-млада в своята категория и единствената от България, сред музиканти от Япония, Русия, Белгия и Австрия.

Както писахме след концерта им в Читалището, Петя учи в Националното музикално училище „Любомир Пипков” в София, специалност “Флейта”. Свири на пиано от 5-годишна, а първата й учителка е майка й, Цветанка Попова.

Както е известно, Момчил и приятелите му от групата получиха награда от Сдружение „България си ти”.