Момчета се родиха в края на старата и първите минути на новата година

Момченца са първото и последното бебе за годината в Самоков. Синът на дърводобивника Петър Чавдаров стана първото бебе на Самоков за 2018 г.. Майката Анета: Кръстих го на брат ми – Живко

Последното бебе за миналата година е на щастливите родители Десислава и Емануел Русинови: Кръстихме го Андрей

19-годишната Анета Чавдарова от Самоков роди първото бебе за 2018 г. в МБАЛ-Самоков, като кръсти момченцето Живко. Малчуганът се появи на бял свят на 1 януари в 10,15 часа, тежи 3,600 кг. и е висок 51 см. Майката на момченцето Анета Чавдарова е от Самоков, бащата Петър – също. Бебето се р20180101_123050оди под грижите на д-р Пламен Николов,  акушерката  Мая  Стойкова, санитарката Таня Белчинска.

„Бебенцето бе родено по нормален механизъм и е в добро здраве, майката също се чувства добре“-сподели д-р Николов.

Това е втората рожба на родителите. Живко има 3-год20180101_124123ишна сестричка. Младата майка се е надявала нейната рожба да е първото дете за годината и е още по-щастлива, че това се е случило. Анета благодари на медицинския екип, който е бил до нея и е помогнал за раждането на юнака. „Щастлива съм и аз, и всички близки около мен. Бебето е второто дете в семейството ми, ще носи името Живко, кръстих го на името на моят брат . Аз и детето се чувстваме добре. Живко проплака в ръцете на д- р Николов , той бе много внимателен, въобще професионален екип, непрекъснато бях под нежната грижа и вниманието на квалифицирани акушер-гинеколози, педиатри неонатолози и акушерки. Раждането премина нормално.  Съпругът ми Петър е изключително трудолюбив, занимава се с дърводобив и  строителство”, сподели Анета.

4 бебета се озоваха в прегръдките на семействата си около празниците. А това е най-неповторимият новогодишен подарък не само за родителите, но и за бабите и дядовците.

В болнацита на Самоков последното бебе за  2017 година се е родило на 30 декември  в 6.05 часа. Щастливата майка е на 25 години,  Десислава  Русинова. Бебенцето е момченце,  родно с идеалните мерки – 3.650кг. , 53 см. Екипът, помогнал за раждането, включва  д-р Каримов, д-р Кънчева, Дренска, Димитрова  др. Това е първото дете за Десислава Русинова и бащата Емануел Русинов. “Щастлива майка съм! На 30 декември превърнах  любимия си мъж в баща, а родителите ни  – в баба и дядо. Всички са щастливи. Съпругът ми е изключително трудолюбив, всеки ден изминава по 120км. за работа до София  и обратно, работи в  немска фирма. Сега се моля и надявам, като всяка майка, синът ни да расте здрав и щастлив, и разбира се –да има добра съдба. Надявам се от сърце и на това самата аз да бъда добра майка“-сподели  Деси. Бебето ще носи името Андрей.