Млад мъж се обеси под мост в Самоков

 

39-годишен мъж – Кирил Петров, се е самоубил под пешеходния мост в Самоков. Мъжът е намерен безжизнен. Трагичната гледка стресира десетки родители и децата им, които рано сутринта отивали на училище. Трагедията станала във вторник сутринта, минаващи по пешеходния мост над река Искър самоковци първи забелязали висящия труп на обесен мъж. След подадения сигнал, на място се озоваха полицаи, криминалисти, пожарникари и лекари. Много ученици обаче останаха потресени и в социалните мрежи днес цял ден коментираха, че са видели обесения от прозорците на училището си. В близост до мястото се намират две училища СОУ „Отец Паисий“ и Спортно училище „Никола Велчев“. Какво е провокирало младият мъж да сложи край на живота си, ще се изяснява тепърва от криминалистите. Вероятно ще се работи и по друга версия, освен тази за самоубийство. Целият град Самоков е в потрес от станалата трагедия.

„Може би, Изи, така му викаха, се е отчаял, пропил се и не е издържал на мизерията“ – споделяха днес самоковци във фейсбук. „Отчаяни хора, стигат до крайности. Животът е труден, самоковци са смазани“ – коментират самоковци.

 

Според неофициални данни Кирил Георгиев Петров е роден на 18-ти май 1978г. Живял е в кв. „Самоково“. Кирил не бил агресивен, опитвал се да намери щастието, дори бил за няколко години на гурбет в Чехия, но пари не успял да завърти. Семейство също нямал. От години в Самоков не можел да намери и работа. Преди това работел на бетоновия възел в Самоков, но фирмата прекратила дейността си и той останал без препитание.

Негови познати се кахърят и твърдят, че от дете му било трудно. Говорело се, че е осиновен. Родителите му направили всичко по силите си, за да му дадат добро бъдеще. Кирил от известно време се привързал към чашката, но никому лошо не е правел. Баща му се поминал преди години, като бил още на 55 г. Майка му отишла да живее в село Шипочане.

Днес сутринта районът беше отцепен. На място на трагедията бяха пожарната, криминалисти, полицаи. Няма данни за насилствена смърт, но все още не са ясни мотивите, подбудили младия мъж да посегне на живота си.

Кметът на село Шипочан сподели пред „Самоков инфо“, че е потресен от голямата трагедия и се притеснява за майката на Кирил. „Много добра жена, болна е, как ще преживее тази трагедия, Станка, не знам…“ – сподели кметът на Шипочане Здравко Пенев. Никой в селото или от роднините й нямаше сили да каже на майката за трагедията и се наложи да го научи от органите на реда.

Станка е на 70 години. Фейсбук днес бе залят от съболезнования за загубата на младия самоковец. Шипочанският кмет Здравко Пенев е помолил жителите на село Шипочане да помогнат на осиротялата майка, като съберат пари за погребението.

По случая се води разследване.