Младеж от Самоков сряза врата с джобно ножче на 40-годишен в центъра на града

100_5380

Следи от кръв в събота сутринта шокираха продавачите на пазара в Самоков на кръстовището на улиците “Иван Вазов” и “Македония“

О пресцентъра на МВР съобщават, че Р. П., роден през 1993г. срещанал 40-годишен мъж, който е от Северна България. Според непотвърдени данни двамата са се познавали. П. му поискал пари за ракия или бира и след като му били отказани, Попов извадил джобно ножче и го е намушкал във врата. Случайно минаващи момче и момиче около 12 часа през нощта видяли пострадалия да лежи на кръстовището в безпомощно състояние и веднага са подали сигнал на 112. Незабавно на място са изпратени полицейски служители, които установили 42- годишен мъж с прободна рана в областта на шията. Пострадалият бил откаран в центъра за спешна медицинска помощ-Самоков , без опасност за живота.

Оказана му е лекарска помощ и за негово щастие се е оказало, че няма срязани артерии в последствие е освободен и не се е наложило да бъде хоспитализиран в МБАЛ. При извършения оглед на местопроизшествието самоковските криминалисти  изяснили, че около 23.15 часа пострадалият е бил ранен с джобен нож от П., който е регистриран като криминално проявен и осъждан. Инцидентът е станал след възникнал скандал между двамата. След незабавни издирвателни действия извършителят на деянието е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Действията по разследването продължават под наблюдението на Районна прокуратура- Самоков.